Izdavačka kuća Aruna
Pretraga:
facebook twitter youtube
Korpa:
Registracija   |    Ulaz
Početna Novosti S.N. Lazarev Akcija Članci Kontakt
Edicije


Preporučujemo
S.N. Lazarev: Čista karma (edicija "Dijagnostika karme", 2. knjiga, II deo)
S.N. Lazarev: Čista karma (edicija "Dijagnostika karme", 2. knjiga, II deo)
900 din.


Autori


Newsletter
Email


Valute
DinarEuro

Početak » Knjige IK "Tabernakl" » Hauard Filips Lavkraft – Reanimator

 prethodni   sledeći   poslednji 
Predmeta u datoj kategoriji: 6


Hauard Filips Lavkraft – Reanimator
•NOVO•
Kod: 472

Verzija za štampu 
Postaviti dodatno pitanje 


600 din.   450 din.

Format: 14,5 x 20,5
Povez: Meki
Broj strana: 208
ISBN: 978-86-85269-35-6
Godina izdanja:
Pismo: Latinica

Odlomak iz pripovetke Reanimator (koja je Lavkraftova parodija na žanr horor priče, iako sama priča spada u najjezovitije Lavkraftove priče)

…Još uvek mogu videti Herberta Vesta pod sablasnim električnim svetlom kako ubrizgava oživljavaju}i rastvor u ruku obezglavljenog tela. Ta scena se ne može opisati – onesvestio bih se kada bih to pokušao, jer u sobi je bila ludnica od puno klasifikovanih kostiju, sa krvavim i manje ljudskim ostacima dubokim skoro do gležnjeva na klizavom podu i sa užasnim reptilskim abnnormalnim tkivima, koja su pupila i pekla se nad treperavim modrikasto-zelenim spektrom tamnog plamena u udaljenom uglu u crnoj senci….

…Njihovi obrisi su bili ljudski, poluljudski, delimično ljudski i neljudski – horde su bile groteskno heterogene. Tiho su uklanjale kamenje, jedan po jedan sa vekovnog zida. I onda kada napraviše dovoljan prolaz uđoše u laboratoriju jedan po jedan; vođeni šepavom stvari sa lepom glavom načinjenom od voska. Neka vrsta čudovišta ludih očiju iza vođe zgrabi Herberta Vesta. Vest se nije opirao niti je izrekao ikakvu reč. Onda se svi baciše na njega i pred mojim očima ga pokidaše na komade, odnoseći ostatke u svoj podzemni mitski svod. Vestovu glavu je nosio vođa voštane glave, koji je imao uniformu kanadskog oficira. Kada su iščezavali u daljini videh da plave oči iza naočara gledaju užareno sa prvim mahnitim, vidljivim emocijama.


Hauard Filips Lavkraft – Reanimator 


Komentari:


Prvi napišite komentar.
Ostaviti komentar