-- Zdravlje iz Božje apoteke - Marija Treben 94 - Prirodom do zdravlja - Izdavačka kuća Aruna
Izdavačka kuća Aruna
Pretraga:
facebook twitter youtube
Korpa:
Registracija   |    Ulaz
Početna Novosti S.N. Lazarev Akcija Članci Kontakt
Edicije


Preporučujemo
S.N. Lazarev: Čista karma (edicija "Dijagnostika karme", 2. knjiga, II deo)
S.N. Lazarev: Čista karma (edicija "Dijagnostika karme", 2. knjiga, II deo)
900 din.


Autori


Bestseleri


Newsletter
Email


Valute
DinarEuro

Početak » Prirodom do zdravlja » Zdravlje iz Božje apoteke - Marija Treben

 prvi   prethodni   sledeći   poslednji 
Predmeta u datoj kategoriji: 34


Zdravlje iz Božje apoteke - Marija Treben

Komentari: 1, Rejting: 4.00

+dostava
Kod: 94

Verzija za štampu 
Postaviti dodatno pitanje 


1750 din.   1225 din.

Format: 30 cm
Broj strana: 119
Izdavač: Edicija
ISBN: 978-86-87827-05-9
Povez: tvrd
3. izdanje, 2013

Budite sami svoj lekar i uz saveti i iskustva u lečenju lekovitim biljem čuvene Marije Treben upoznaćete se sa skupljanjem, sušenjem, pripremanjem čajeva, obloga, masti, ulja, kupki od lekovitog bilja sa detaljnim receptima. Dat je opis 32 lekovite biljke iz Božije apoteke sa njihovim opisima i primenom na različitim oboljenjima. Pronaći ćete i savete za lečenje raznih bolesti, a jedan odeljak je posvećen savetima za lečenje zloćudnih bolesti.

Ova knjiga predstavlja bogat izvor saveta i iskustava u lečenju s lekovitim biljkama. Prodata je u više od 8 miliona primeraka!

Iz predgovora:

"U vreme u kojem se veliki deo čovečanstva veoma udaljio od prirodnog načina života i u kojem je izložen opasnostima da oboli zbog svog pogrešnog stava prema životu, ponovo bi trebalo da nađemo put do naših lekovitih biljaka, koje nam Gospod svojom dobrotom poklanja od prastarih vremena. Paroh Knajp u svojim knjigama govori o tome da je za svaku bolest izrasla neka biljka!

Svako može da doprinese svom zdravlju ako radi preventive i blagovremeno skuplja biljke i trave iz božje apoteke, te ih u obliku čaja pije svakodnevno ili po potrebi, zatim ako koristi ekstrakte za utrljavanje ili za tople obloge, kao dodatak vodi za kupanje itd. Ako se već odlučite da koristite lekovite biljke, valjalo bi da počnete sa onima koje pročišćavaju krv, kao što su sremuš, kopriva, veronika, maslačak i bokvica. Ovakve kure, primenjene tačno po uputstvu, nikada ne mogu da naškode. Ako vam one ne pomognu i ne donesu olakšanje ili je njihovo dejstvo slabo, moguće je da u području gde stanujete ili radite postoje geopatske zone. U vezi sa ovim trebalo bi da konsultujete iskusnog radiestezistu kako bi vam našao mesta na kojima nema zračenja.

Profesor dr Karl Alken sa Univerziteta Sarske oblasti obrazložio je intenzivnije okretanje školske medicine prema lekovitim moćima prirode ovim rečima: "Posle Drugog svetskog rata lekari su bili praktično nemoćni pred, na primer, tuberkulozom ili pred oboljenjem otkazivanja funkcije bubrega. A onda se dogodio veliki preokret uvođenjem antibiotika - pa se danas već suočavamo i sa mnogim negativnim posledicama upotrebe ove blagodeti, što zbog prekomerne, što zbog pogrešne upotrebe. Jedna od posledica je nagli rast broja gljivičnih oboljenja izazvanih narušavanjem normalne biološke ravnoteže, prekomernom upotrebom medikamenata i raznim ekološkim faktorima."

Uvek me iznova pitaju otkud mi znanje o lekovitom bilju. Na to ne mogu precizno da odgovorim. Kao dete, školske ferije sam provodila u porodici jednog višeg šumarskog nadzornika. Tu sam mogla da osetim i doživim prirodu i odnose koji vladaju u njoj daleko više nego što je to, tada, bilo primereno mojim godinama. Tako sam već kao dete razlikovala sve biljke, poznavala svaku poimenice; ipak, njihov značaj u pogledu lekovitosti nije mi bio poznat." - Marija Treben
Komentari:

Autor:Miralem Fejzovic 13.01.2010
Ocena:4 od 5 zvezdica!

Sa ovom knjigom susreo sam se prvi put u Njemackoj i naravno na njemackom jeziku.Proteklo je dosta vremena od kad sam je ponovo uzeo usvoje ruke i do u detalje procitao(ovaj put i na u prijevodu na svom maternjem jeziku).Izuzetno sam odusevljen obradom i kvalitetom objasnjenja o svim navedenim ljekovitim biljkama u ovoj knjizi,tako da sve i jedan nedovoljno upuceni covjek u ovu materiju se vrlo brzo i lako moze pretvoriti u dobrog travara,a na taj nacin pomoci kako sebi,tako i ljudima u svojoj okolini.Mnogo ljudi u nasoj danasnjici ne lijeci se na onaj nacin stare dobre narodne medicine,na zalost.S toga ne bi bilo zgoreg u slobodnom vremenu posvetiti se toj knjizi a nakon toga je preporuciti svim ljudima.Licno smatram da bi ta knjiga trebala danas biti u svakom domacinstvu.Mislim da sam vam ovim sve objasnio.


Ostaviti komentar