Porfirije Ivanov - Izdavačka kuća Aruna
Izdavačka kuća Aruna
Pretraga:
facebook twitter youtube
Korpa:
Registracija   |    Ulaz
Početna Novosti S.N. Lazarev Akcija Članci Kontakt
Edicije


Preporučujemo
Lečenje disanjem - Kacudžo Niši
Lečenje disanjem - Kacudžo Niši
410 din.


Autori


Bestseleri


Newsletter
Email


Valute
DinarEuro

Porfirije Ivanov

Porfirije Kornejevič Ivanov rodio se 20. februara 1898. godine u Ukrajini, u ruskom selu Orehovka ispod Luganska, u siromašnoj rudarskoj porodici, u kojoj nije bilo ničeg drugog, sem osmoro dece. Učio je u crkovno-parohijskoj školi, sa 12 godina radio kao najamni sluga, a sa 15 godina išao u rudnik, radeći u veoma teškim uslovima. Nikakvu profesiju nije imao osim rudarske, ali je kasnije u mnogim mestima radio najrazličitije poslove. Rukovodio je sečom šume u radnoj zadruzi, čistio parne lokomotive, radio u metalurškoj fabrici, bio mesar, isporučilac šumske građe. Ženio se, imao dvoje dece. Po karakteru je bio, kako se govorilo, “usijana glava”, dovitljiv, oštrouman mladić. U mladosti je bio huligan, bistrog uma, sposoban za izume, a istovremeno živeo jako teško.

Ivanov je umro 10. aprila 1983. godine, ostavivši ljudima svoje učenje, zapisano u sveskama (poznato ih je više od 250), u “Čedu”, pismima vlasti i naučnicima. Sve je to tada ostalo bez dužne pažnje. Sada ovaj sistem ozdravljenja ima hiljade sledbenika, koji pokušavaju da rastumače nasleđe Ivanova, zato što je ono, bezuslovno i pre svega, poseban pogled na svet, novo gledište na istoriju čoveka i prirodu, na sudbinu čovečanstva, a ne samo jedna u nizu mnogobrojnih metoda za prevazilaženje bolesti i čeličenja organizma.

Ljudima je ostavio molbu: “Molim vas i sve preklinjem: pronađite svoje mesto u prirodi. Njega niko nije zauzeo i ono se ne može kupiti novcem. Dostiže se samo sopstvenim delima i radom za svoju dobrobit, da bi vam život bio lakši”.Pretraga


Porfirije Ivanov
Rubrika: Porfirije Ivanov
Datum: Petak, 11 decembar 2015