Porfirije Ivanov - Izdavačka kuća Aruna
Izdavačka kuća Aruna
Pretraga:
facebook twitter youtube
Korpa:
Registracija   |    Ulaz
Početna Novosti S.N. Lazarev Akcija Članci Kontakt
Edicije


Preporučujemo
Predavanje S.N. Lazareva "Harmonična porodica" (DVD)
Predavanje S.N. Lazareva "Harmonična porodica" (DVD)
700 din.


Autori


Bestseleri


Newsletter
Email


Valute
DinarEuro

Porfirije Ivanov

Porfirije Kornejevič Ivanov rodio se 20. februara 1898. godine u Ukrajini, u ruskom selu Orehovka ispod Luganska, u siromašnoj rudarskoj porodici, u kojoj nije bilo ničeg drugog, sem osmoro dece. Učio je u crkovno-parohijskoj školi, sa 12 godina radio kao najamni sluga, a sa 15 godina išao u rudnik, radeći u veoma teškim uslovima. Nikakvu profesiju nije imao osim rudarske, ali je kasnije u mnogim mestima radio najrazličitije poslove. Rukovodio je sečom šume u radnoj zadruzi, čistio parne lokomotive, radio u metalurškoj fabrici, bio mesar, isporučilac šumske građe. Ženio se, imao dvoje dece. Po karakteru je bio, kako se govorilo, “usijana glava”, dovitljiv, oštrouman mladić. U mladosti je bio huligan, bistrog uma, sposoban za izume, a istovremeno živeo jako teško.

Ivanov je umro 10. aprila 1983. godine, ostavivši ljudima svoje učenje, zapisano u sveskama (poznato ih je više od 250), u “Čedu”, pismima vlasti i naučnicima. Sve je to tada ostalo bez dužne pažnje. Sada ovaj sistem ozdravljenja ima hiljade sledbenika, koji pokušavaju da rastumače nasleđe Ivanova, zato što je ono, bezuslovno i pre svega, poseban pogled na svet, novo gledište na istoriju čoveka i prirodu, na sudbinu čovečanstva, a ne samo jedna u nizu mnogobrojnih metoda za prevazilaženje bolesti i čeličenja organizma.

Ljudima je ostavio molbu: “Molim vas i sve preklinjem: pronađite svoje mesto u prirodi. Njega niko nije zauzeo i ono se ne može kupiti novcem. Dostiže se samo sopstvenim delima i radom za svoju dobrobit, da bi vam život bio lakši”.Pretraga


Porfirije Ivanov
Rubrika: Porfirije Ivanov
Datum: Petak, 11 decembar 2015