Razotkrivena Izida: Helena Petrovna Blavacka I, II 397 - Duhovnost/psihologija/ezoterija - Izdavačka kuća Aruna
Izdavačka kuća Aruna
Pretraga:
facebook twitter youtube
Korpa:
Registracija   |    Ulaz
Početna Novosti S.N. Lazarev Akcija Članci Kontakt
Edicije


Preporučujemo
Film S.N. Lazareva: "Slika života" (DVD)
Film S.N. Lazareva: "Slika života" (DVD)
700 din.


Autori


Bestseleri


Newsletter
Email


Valute
DinarEuro

Početak » Duhovnost/psihologija/ezoterija » Razotkrivena Izida: Helena Petrovna Blavacka I, II

 prvi   prethodni   sledeći   poslednji 
Predmeta u datoj kategoriji: 51


Razotkrivena Izida: Helena Petrovna Blavacka I, II
Preporučujemo!
Kod: 397

Verzija za štampu 
Postaviti dodatno pitanje 


10000 din.

Razotkrivena Izida 1 & 2: Ključ za otkrivanje tajni drevne i savremene nauke i teologije

Autor: Helena Petrovna Blavacka
Izdavač: Metaphysica
Br. strana: 2128 
Povez: Tvrdi, šiveno
Pismo: Latinica
Godina izdanja: 2016.
Cena za inostranstvo: 100 eur + PTT

Knjigu u dva toma možete naručiti direktno od izdavača „Metaphysica“:
metaphysicster@gmail.com
telefon: 011/292-00-62


U ovoj knjizi Blavacka je sprovela neverovatno težak zadatak: pregled dugog puta mislećeg čovečanstva, otpočinjući od drevnih filozofskih sistema i završavajući naučnim teorijama XIX veka. Hiljadugodišnja mudrost – mirna, nepristrasna, neiscrpna, konačno se pojavila i pred našim čitacima. U knjigi su objedinjeni elementi duhovnog nasleđa Zapada i Istoka, pomerene su suprotnosti svih postojećih religija, ukazan je njihov zajednički izvor. U njemu Blavacka pripoveda o misterijskih legendama, istinskim posvećenicima, kultovima istoka i zapada, o tajnama budizma, hrišćanstva. O Istinskom Hristu, poreklu hrišćanstva, uticaju zvezda i planeta na čovekovu sudbinu, zagonetkama pustinje Gobi, materijalizaciji duhova, životu posle smrti. Jedna od velikih prednosti ove studije je u tome što je u njoj dat bogat činjenični materijal o onim formama, pred kojim je Istina stupala pred čovečanstvo. Ove forme, izrađene kroz jednu, skrivenu istinu bile su egipatske misterije, sve religije sveta, škole ezoterične misli Putagorejaca, platonista, gnostika, alhemičara, templara i dr. Nosioci velikih znanja, velike realnosti, uvek su bili mudraci i adepti Istoka i njihovi učenici, koji su dolazili u naš svet kao poznate istorijske ličnosti, religiozni poklonici, filozofi, rukovodioci država ili prosto nepoznati glasnici.

U oba toma „Izide“ „razbacani su ključevi“ i autorka nas priziva da ih prikupimo, u čemu će i uspeti čitalac, željan mudrosti Drevnih. Stvaran život sastoji se u duhovnoj spoznaji života, svesnom postojanju u Duhu, a ne u materiji…“ – samo je jedan od tih ključeva, kojih ima mnogo.  Onaj koji traga, pronaći će.

Ukoliko priznamo hipotezu da je Blavacka ubrzala evoluciju i da je bila medijum Velikih Učitelja, tada lako možemo razrešiti zagonetku postojanja ovog velikog mistika. „Helena Petrovna Blavacka je istinska gordost Rusije, velika mučenica za Svetlost i Istinu“, s divljenjem je o njoj govorio filozof Nikolaj Rerih.
Komentari:


Prvi napišite komentar.
Ostaviti komentar