Saveti čitaocima koji žele da se obrate Sergeju Nikolajeviču Lazarevu - 19.03.2024

Poštovani čitaoci! 

Sergej Nikolajevič se već nekoliko godina ne bavi isceliteljskom praksom, prijemom i ličnim konsultacijama. Takođe ne organizuje ni seminare uživo. Posvećen je istraživačkom radu, pisanju knjga, organizaciji onlajn seminara, praksi, kurseva, pomoću kojih nastoji da pomogne što većem broju ljudi.

Autor svakodnevno dobija pisma od strane čitalaca. Ona su protkana pričama iz života, patnjom, molbama za pomoć. I naravno, svako se nada da će brzo dobiti odgovor.

Sergej Nikolajevič pažljivo čita pisma, ali nije u mogućnosti da na svako odgovori. Najčešće odgovori stignu objavljeni u nekoj njegovoj novoj knjizi, u okviru onlajn seminara, predavanja, prakse ili kursa.

Zamolili bismo vas da ne šaljete pisma sličnog sadržaja:

"Poštovani Sergeju Nikolajeviču! U poslednje četiri godine imam probleme na poslu, nemam volje za rad, ne mogu da pronađem posao koji mi odgovara, a na ličnom planu imam puno dilema. U glavi mi je sve zbrkano i neizvesno. Izgubljena sam! Molim vas, pomozite mi da se vratim na pravi put!"

Na ovakva pisma može da se odgovori jedino na sledeći način: "Čitajte knjige, gledajte seminare i predavanja i radite na poboljšanju karaktera".

Niko nema energije i vremena da stalno odgovara na ista pitanja. Autorka pisma na primer nije upoznata s knjigama i video-materijalima. Ona se nada da će joj Sergej Nikolajevič odgovoriti i da će to rešiti njene probleme. Ali bez razumevanja teorije, odgovor neće biti razumljiv. Naime, bez rada na sebi, nikakva teorija neće biti od pomoći.

Ili sledeće pismo: „Potrebna mi je lična konsultacija"

Bez komentara. Upućivanje ovakve poruke Sergeju Nikolajeviču značilo bi da ne poštujemo ni njega, niti njegovo vreme".

Druga je stvar kad autor ne iznosi samo svoje probleme, već i demonstrira šta je sam učinio da bi promenio situaciju. Kako je menjao svoj karakter, kakve je rezultate postigao. To je dragoceno iskustvo koje svima može biti od koristi.

Šta možete učiniti da biste povećali izglede da dobijete odgovor na pismo?

Preporuke autorima pisama:

1. Pismo započnite sa uljudnim obraćanjem primaocu na jeziku koji on jedino i razume (naravno, na ruskom jeziku).

2. Ako se obraćate za pomoć, na početku kratko formulišite suštinu problema. Pažljivo odaberite činjenice koje treba pomenuti u pismu da se ono ne bi pretvorilo u spisak pritužbi na život i bližnje.

3. Idealno je da pismo ne bude duže od jedne stranice. Ako je dugačko, možda ste ga opteretili nepotrebnim detaljima ili istovremeno pokušavate da rešite nekoliko različitih problema.4. Obavezno napišite šta ste već sami preduzeli da biste rešili problem. Kako ste menjali svoj karakter?

5. Najdragocenije su mrvice iskustva koje su vam pomogle u radu na sebi u različitim situacijama, u promeni karaktera, u vaspitavanju dece i bližnjih. Takva pisma su prioritetna, budući da i drugima mogu pomoći u rešavanju svojih problema.

6. Pre nego što ste postavili pitanje Sergeju Nikolajeviču, potražite odgovore u:

knjigama

seminarima i predavanjima

velikom broju tematskih klipova na Youtube kanalu autora

FB stranici S.N. Lazareva

FB grupi S.N. Lazareva

zajednici S.N. Lazareva na Viberu

Instagramu

7. Kada ste napisali pismo, razmislite da li je možda bolje da objavite post u Fejsbuk grupi ili Zajednici na Viberu. Na taj način ćete zasigurno brzo dobiti povratnu informaciju i korisne savete od osoba koje godinama čitaju knjige S.N. Lazareva, upućene su u njegov sistem i koje vas mogu usmeriti u dobrom pravcu.

8. Potrudite se da vaše pismo bude oslobođeno stilskih, pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Nadamo se da će vam ove preporuke pomoći da napišete pismo koje će dati značajan doprinos razvoju sistema autora kao i da će vam on pružiti putokaz u rešavanju problema. Želimo vam puno uspeha u radu na sebi

e-mail adresa S.N. Lazareva: lazarev-dk@mail.ru

Odlomak iz seminara S.N. Lazareva na ovu temu: www.youtube.com/embed/wEedQK3xMTo


S poštovanjem, administrator sajta

(na zahtev Sergeja Nikolajeviča Lazareva)


Važna napomena čitaocima: Pisma upućena Sergeju Nikolajeviču obavezno moraju da budu napisana na ruskom jeziku.

Naš predlog kvalitetnog prevodioca je čitateljka S.N. Lazareva  - Hristina, koja po značajno sniženoj ceni može da prevede pisma na ruski.

Sa Hristinom možete da stupite u kontakt preko emaila: tinica_ns_1986@yahoo.com Telefon/Viber: +381637490911