Dostava - Izdavačka kuća Aruna
Izdavačka kuća Aruna
Pretraga:
facebook twitter youtube
Korpa:
Registracija   |    Ulaz
Početna Novosti S.N. Lazarev Akcija Članci Kontakt
Edicije


Preporučujemo
S.N.Lazarev: Audio-knjiga "Sistem samoregulacije polja"
S.N.Lazarev: Audio-knjiga "Sistem samoregulacije polja"
600 din.


Autori


Bestseleri


Newsletter
Email


Valute
DinarEuro

DostavaOpcije plaćanja i dostave knjiga:Plaćanje pouzećem (isključivo za čitaoce iz Srbije): Porudžbinu šaljemo kurirskom službom Post Express i plaćate je pouzećem, u gotovini, prilikom isporuke. Na cenu se dodaju poštanski troškovi (prema cenovniku kurirske službe). Sve pošiljke šaljemo s naznakom dostave do 19 h što je jeftinija opcija i iznosi 150 din. (za pošiljke do 500 gr, dok je cena pošiljki preko 500 gr 240 din.). Ukoliko je dostava potrebna da vam se izvrši do 12 h, ta opcija je skuplja za 40 dinara i molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine. Imajte u vidu da pošta naplaćuje i prenos novca pošiljaocu, tako da će ukupna cena poštarine biti uvećana za oko 90 dinara.

Plaćanje unapred - uplata na račun (isključivo za čitaoce iz Srbije): Uplatom na račun (iznos porudžbine + poštanski troškovi), značajno umanjujete cenu poštanskih troškova. Porudžbinu šaljemo kurirskom službom Post Express. Nakon izvršene porudžbine, na email ćemo vam poslati instrukcije za uplatu. Nakon uplate, porudžbinu ćemo realizovati u roku od 2 dana.
 
• Porudžbine iz inostranstva •

Porudžbine iz inostranstva se realizuju plaćanjem unapred putem Pay Pal-a, kao i Visa ili MasterCard elektronskim karticama. Naručene pošiljke iz Srbije nije moguće slati pouzećem iz Srbije u inostranstvo jer to ne dopušta zakon. Potrebno je da nas čitaoci pre porudžbine obavezno kontaktiraju na email adresu aruna@aruna.rs, predoče spisak knjiga koje žele da naruče (ili mogu porudžbinu da izvrše na sajtu, ali da pritom ne štikliraju opciju "Plaćanje putem Pay Pal, Visa, Master Card", niti vrše plaćanje) da bismo im dostavili tačan iznos poštanskih troškova, elektronske provizije, odnosno instrukcije za plaćanje. One se razlikuju ukoliko je u pitanju Pay Pal (jednostavnija varijanta) ili plaćanje elektronskim karticama i molimo vas da to obavezno napomenete u emailu (u poslednjem slučaju ćemo generisati i dostaviti vam jednokratni link koji sadrži ukupno obračunat iznos porudžbine, poštarine i provizije).

Molimo vas da ovo imate u vidu zbog neophodnosti obračuna poštanskih troškova (u zavisnosti od težine paketa, poštarina može da iznosi 5 ali i 50 €), da ne biste plaćali iz dva puta i tako se izlagali troškovima dvostrukog plaćanja elektronske provizije. Unapred se uplaćuju troškovi za knjige+poštanski troškovi, a knjige šaljemo kao preporučenu tiskovinu. Čitaocima nakon slanja dostavljamo broj pošiljke koju mogu pratiti preko sajta Pošte Srbije. 

Da biste orijentaciono izračunali koliko iznose poštanski troškovi, to možete učiniti pomoću kalkulatora poštarine.

U primeru je obračunata poštarina za jednu knjigu, težine 300 gr - za Sloveniju (prosečna težina knjiga je oko 220-250 gr + ambalaža, tj. ukupno oko 300 gr) koja iznosi 760 din., tj. 6,5 eur (avionski prevoz je obavezan za sve zemlje, uključujući i Ex Yu region, osim za Republiku Srpsku):

Rokovi dostave

Da bismo realizovali porudžbinu potrebno nam je minimalno vreme za njenu obradu. Po pravilu, šaljemo je u roku od 24 časa, a u nekim situacijama i duže (dani vikenda, praznici i dr.). Putem emaila će vam pristizati obaveštenja o statusu pošiljke („Priprema porudžbine za slanje“, „Poružbina je poslata“ i dr.).

Vaša odgovornost prilikom porudžbine

Molimo Vas da pre nego što izvršite porudžbinu pouzećem, budete sigurni da ćete pošiljku odgovorno i preuzeti, jer ukoliko to ne učinite, pošiljka će nam se vratiti uz plaćanje dvostrukih poštanskih troškova.

Kupce iz inostranstva molimo da prate status pošiljke na sajtu Pošte Srbije i odmah je preuzmu u svojoj pošti ukoliko primete status "Ostavljen izveštaj" ili "Pokušana dostava", jer to znači da pošta nije nikoga zatekla na adresi i da će se pošiljka u roku od 5 dana vratiti pošiljaocu, uz plaćanje dvostruke poštarine. Ukoliko se to desi, odnosno knjige se vrate krivicom primaoca zbog neuspešne dostave, izdavačka kuća nema obavezu da ponovo šalje knjige o svom trošku.

Ukoliko se predomislite, želite da odgodite porudžbinu ili je poništite - molimo da nam javite na vreme - pre nego što smo je poslali i izložili se nepotrebnim troškovima, kao i vremenu i energiji neophodnim za pakovanje, popunjavanje, štampanje formulara i dr. Kupci koji ne preuzmu porudžbine poslate pouzećem trajno gube mogućnost naručivanja (mogu kupovati isključivo tako što će porudžbinu uplatiti unapred).

Molimo vas da prilikom registracije na sajtu odgovorno popunite sva predviđena polja (adresa, broj stana, sprata i sl.), kao i da dostavite sve informacije koje mogu biti od pomoći poštanskoj službi da pronađe tačnu adresu i izvrši dostavu. Upišite ispravan telefonski broj, a u polju "Napomena" sve što može biti od značaja (broj stana, sprat, naziv firme, neke specifičnosti u kraju, natpis na interfonu i dr.). Imajte na umu da mi nismo poštanska služba, već izdavačka kuća i da vašu porudžbinu od nas preuzima potpuno druga firma, pa je zato važno da svi podaci budu ispravni, da se pošiljka ne bi vratila.

Reklamacije

Ukoliko niste zadovoljni naručenom robom, to nije ono što Vam je bilo potrebno ili ste nezadovoljni sadržajem i sl., možete izvršiti zamenu robe ili ćemo Vam na zahtev vratiti novac i snositi poštanske troškove u jednom pravcu. Ukoliko je u pitanju neki defekt, poslaćemo vam novi artikl, pokrivajući poštanske troškove. Po Vašoj želji, odobravamo i povratak kupljene robe i povraćaj novca uplatom na Vaš račun.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, savete, sugestije ili kritike - stojimo vam na raspolaganju: aruna@aruna.rs


Nazad