Vakuumna ventuza protiv celulita (cupping therapy) - 1. kom. 589 - Ruski medicinski proizvodi - Izdavačka kuća Aruna
Izdavačka kuća Aruna
Pretraga:
facebook twitter youtube
Korpa:
Registracija   |    Ulaz
Početna Novosti S.N. Lazarev Akcija Članci Kontakt
Edicije


Preporučujemo
Predavanje S.N. Lazareva: "Suština sistema 1." (DVD)
Predavanje S.N. Lazareva: "Suština sistema 1." (DVD)
700 din.


Autori


Bestseleri


Newsletter
Email


Valute
DinarEuro

Početak » Ruski medicinski proizvodi » Vakuumna ventuza protiv celulita (cupping therapy) - 1. kom.

 prethodni   sledeći   poslednji 
Predmeta u datoj kategoriji: 5


Vakuumna ventuza protiv celulita (cupping therapy) - 1. kom.
•NOVO•
Kod: 589

Verzija za štampu 
Postaviti dodatno pitanje 


1100 din.


Cupping therapy
Vakuumna ventuza (za masažu i protiv celulita)

Neograničen rok upotrebe, originalan proizvod sa sertifikatom, proizveden u Rusiji.

Pakovanje:


Pakovanje sadrži: jednu vakuumsku ventuzu (prečnika 5,5 cm, visine 5,8 cm) izrađenu od čistog medicinskog i ekološkog silikona koji ne izaziva alergije, sertifikat na ruskom i uputstvo za upotrebu na srpskom jeziku.


Primena:

Celulit, masne naslage

-prehlade
-bronhitis
-upala pluća
-miozitis
-osteohondroza kičme
-osteohondroza vrata
-pleuritis
-neuralgije
-neuritis

Spoljašnji prečnik: 53 mm
Unutrašnji prečnik: 36 mm
Visina: 55 mm
Težina jedne ventuze: 40 gr
Težina pakovanja: 47 gr


Vakuum masaža se aktivno primenjuje u kozmetici i u lečenju celulita, za odstranjenje „pomorandžine kore“. Procedura se sprovodi pokretanjem ventuze po površini kože. Razređivanje koje se stvara prilikom vakuum masaže pojačava snabdevanje tkiva kiseonikom, intenzivnu razmenu materija i poboljšava cirkulaciju. Ovaj efekat omogućava obnavljanje i učvršćivanje kože, stimuliše limfodrenažu, izravnavanje potkožnih masnih ćelija. Sličan efekat je nekoliko puta jači nego kod obične, ručne masaže. Ventuze rastežu kožu, što omogućava koristan efekat kod fibrozne vrste celulita.

Prilikom vakuum terapije, aktivira se periferni krvotok, poboljšava ishrana kože, mišića, likvidiraju se zastojne pojave u tkivima, pojačava izbacivanje toksina na površinu kože. Zahvaljujući vakuumu, izaziva se lokalni priliv krvi i limfe u kožu iz dubokih tkiva, što reflektorno deluje na krvne sudove unutrašnjih organa. Koža postaje ćvršća, pojačava se elastičnost mišića, naglo se pojačavaju procesi razmene materija u potkožnim masnim ćelijama. Drenažno lifmni efekat masaže smanjuje otoke, što je neophodan uslov za lečenje celulita.

Ventuza je napravljena od ekološki čistog medicinskog silikona, koji ne izaziva alergijske reakcije na koži. Po završetku procedure, ventuzu treba oprati pod mlazom vode, sa tečnošću za pranje posuđa.


Način primene:

Površinu kože koja se masira potrebno je namazati uljem (preporučuje se ulje od bršljana) ili kremom za masažu. Na kožu se postavlja jedna ili dve ventuze, dozira se snaga vakuuma pritiskanjem. Zatim, sa pričvršćenom ventuzom, prave se klizeći masažni pokreti po koži. Premeštanje ventuza mora da bude ujednačeno, u pravcu kretanja venoznog toka. Pokreti mogu biti kružni, „cik-cak“, pravolinijski. Trajanje masaže je individualno i zavisi od stepena zahvaćenosti kože celulitom, izdržljivosti kože na dozirani pritisak. U svakom slučaju, savetuje se da pritisak bude slabiji i oprezniji u početnim procedurama, kada je koža izuzetno zahvaćena celulitom. Broj tretmana varira od 10 do 20, u zavisnosti od stanja pacijenta. Procedure se sprovode svakog ili svakog drugog dana. Masaža se može kombinovati sa ručnom masažom. Posle masaže preporučuje se odmor u trajanju od 30 minuta. Nakon masaže, preporučljivo je, radi hlađenja kože, naneti gel od bršljana. Borbu protiv celulita možete da potpomognete i pilinzima, uz dodatkom kafe (kofein pospešuje razgradnju celulita).

Masaža se ne preporučuje u slučaju sledećih bolesti:

Krvarenja u oblasti pluća, tuberkuloze u aktivnom stadijumu, zloćudnih i dobroćudnih tumora, hemoragijske dijateze, kožnih bolesti i preterane osetljivosti, bolesti krvi, iznemoglih stanja, poremećaja rada srca, hipertenzije III stepena, tromboflebitisa, egzema, proširenih vena, epilepsije.

Upozorenje: Ventuze se ne smeju stavljati na oblast: kičmenog stuba, srca, bubrega i dojki.

Primena ventuza kod bronhitisa:
Pacijent treba da leži na stomaku, rukama obuhvatajući jastuk, licem okrenutim na stranu. Kosa mora da bude umotana u peškir, da ne bi smetala. Procedura: Leđa namazati vazelinom, kremom ili uljem za masažu. Postaviti na leđa 5-10 ventuza (odrasloj osobi) na udaljenosti od tri do pet centimetara i pokriti površinu leđa peškirom ili ćebetom. Ostaviti ventuze da stoje maksimalno 10 minuta i to 3-4 puta dnevno. Ukoliko su ostali tragovi na koži od prethodnog tretmana, prilikom sledećeg treba tretirati druge delove kože.

Uklanjanje ventuza
Ne pokušavajte da ventuzu vučete sa kože, već je lagano povucite tako što ispod nje postavite prst i pritisnete kožu.  Pacijent treba da se utopli i leži bar pola sata nakon procedure.

Takođe, pomoću ventuza je moguće primenjivati je i masažu: masiraju se leđa od donjih lopatica ka ramenima, bočne površine grudnog koša. Pri dejstvu masaže ventuzama, poboljšava se disanje, snižava telesna temperatura i ubrzava protok tečnosti.

Ista procedura se odnosi i na išijas i reumatska oboljenja: masaža kružnim pokretima obolelog dela uz potiskivanje vazduha do te mere, da bude podnošljvo i bez bola. Kada se koža privikne, vazduh može još više da se `usisa`.


 

Pogledajte video prezentaciju:

 
Vakuumna ventuza protiv celulita (cupping therapy) - 1. kom.  Vakuumna ventuza protiv celulita (cupping therapy) - 1. kom. 


Komentari:


Prvi napišite komentar.
Ostaviti komentar


Preporučujemo:

S.N.Lazarev
Vakuumne ventuze protiv celulita (cupping therapy) - komplet (2. kom.)
Vakuumne ventuze protiv celulita (cupping therapy) - komplet (2. kom.)
Made in Russia

Rejting: 4.83, Komentari: 12

2100 din.
Vakuumne ventuze za lice
Vakuumne ventuze za lice
Made in Russia

Rejting: 5.00, Komentari: 1

2300 din.
Mali aplikator za masažu i nanošenje krema
Mali aplikator za masažu i nanošenje krema
•NOVO•
350 din.
Muzika za masažu
Muzika za masažu
350 din.
Muzika za relaksaciju
Muzika za relaksaciju
350 din.
Umirujući dodir
Umirujući dodir
350 din.
Isceljujuća moć ruku - vekovne tajne narodnog isceliteljstva - Vitalij Ivanov
Isceljujuća moć ruku - vekovne tajne narodnog isceliteljstva - Vitalij Ivanov

Rejting: 5.00, Komentari: 1

600 din.
MASAŽA: Kako da brzo i jednostavno  otklonite bol, napetost i stres - Simona Carigen
MASAŽA: Kako da brzo i jednostavno otklonite bol, napetost i stres - Simona Carigen
380 din.
Muzika za isceljenje tela i duše
Muzika za isceljenje tela i duše
•NOVO•
350 din.