588_0.jpg
Made
in
Russia

Profesionalna vakuumna ventuza - velika

2.400,00 RSD

Cupping therapy: Velika profesionalna vakuumna ventuza

Neograničen rok upotrebe, originalan proizvod sa sertifikatom, proizveden u Rusiji.


Primena:

Profesionalna ventuza se primenjuje u vakuumnoj masaži kod različitih bolesti: osteohondroze, bronhitisa, upale pluća, upale mišića, raznih neuralgija, trauma, kao i u kozmetici, za uklanjanje celulita i masnih naslaga.

Spoljašnji prečnik: 80 mm
Unutrašnji prečnik: 50 mm
Visina: 85 mm


Pakovanje:

Pakovanje sadrži: jednu veliku profesionalnu vakuumsku ventuzu izrađenu od čistog medicinskog i ekološkog silikona koji ne izaziva alergije. Sertifikat na ruskom i uputstvo za upotrebu na srpskom jeziku.

Masaža pomoću ventuza predstavlja reflektorni metod, koji se zasniva na iritaciji kožnih receptora do kojeg dolazi putem stvaranja vakuuma unutar ventuze. Pod uticajem masaže, aktivira se periferni krvotok, poboljšava ishrana kože, mišića, odstranjuju se zastojne pojave u tkivima, pojačava izbacivanje toksina na površinu kože.

Zahvaljujući vakuumu, izaziva se lokalni dotok krvi i limfe u kožu iz dubokih tkiva, što reflektorno deluje na krvne sudove unutrašnjih organa. Koža postaje čvršća, pojačava se njena otpornost na temperaturne i mehaničke faktore, poboljšava se kontrakcija mišića, pojačava njihov tonus i elastičnost. Prilikom uticaja vakuum terapije, dolazi do lučenja ekstrakta lojnih i znojnih žlezda. U njegov sastav, pored soli, spadaju i mokraćna kiselina, aceton, žučna kiselina, koji su u određenim koncentracijama toksični za telo, što nam omogućava da ovakav tretman masaže uporedimo sa efektom koji ima parna sauna.

Efekat se postiže nastankom vazdušnog vakuuma unutar ventuze, koji se stvara savijanjem elastičnih zidova njene unutrašnjosti. Oblast primene: rehabilitacioni centri, bolnice, poliklinike, kozmetički saloni, primena u kućnim uslovima.

Napomena: Radi jednostavnije primene, preporučuje se da se pre masaže ventuza drži u toploj vodi (temperature 40-50° C) najmanje 5 minuta.

Komentari (0)