Georgij Nazarov: Zdrava glava

750,00 RSD

U bilo kom uzrastu možemo prirodnim metodama delovati na postizanje i održavanje kvalitetnog nivoa čula vida, sluha, mirisa, ukusa… U knjizi „Zdrava glava“ se opisuju metode uz čiju pomoć možemo podmladiti svoj organizam, ublažiti ili čak otkloniti bore i ožiljke, održati kvalitetno stanje kose na zdrav način i rešiti problem peruti. Takođe, u knjizi su navedene metode za održavanje zdravijeg stanja grla, nosa i sinusa, metode njihovog čišćenja i jačanja, kao i prirodne metode za kvalitetno rešavanje prehlade,…

Pomoć u slučaju upale grla, krajnika, kao i njihovo čišćenje i jačanje

  1. Ispiranje grla vodom sa morskom solju (grgotanje po 3 – 4 puta odjedanput, više puta u toku dana)
  2. Ispiranje grla glinenom vodicom. (1č.k. gline na 1 čašu vode) , od velike je koristi za čišćenje i jačanje sluzokože grla i krajnika. Radi se više puta dnevno
  3. Mućkanje u ustima mešavine od : 2 čajne kašičice maslinovog i 1 čajne kašičice kanatrionovog ulja , 10–15 min. Nakon toga ispljunuti i isprati usta – od velikog je značaja kako za jačanje sluzokože grla i usta, tako i za podsticaj njihovog čišćenja.
  4. Žvakanje sasušene smole od bora , 10–15 minuta kada se nalazite u prirodi, a druga sredstva vam nisu dostupna – izvrstan je način jačanja i čišćenja grla.
  5. Vežba položaj lava (kleknete na kolena, sednete između stopala, ispravljenih leđa); napravite uobičajen, ne mnogo dubok udah – a na izdahu – istovremeno maksimalno isplaziti jezik, pokušavajući da dotaknete bradu, razrogačite oči, ispružiti ruke i maksimalno napregnete prste i podlaktice. Ostati u tom položaju nekolko sekundi – istovremeno praviti izdah do maksimuma.

Značajno poboljšava dotok krvi prema grlu i značajno ubrzava proces ozdravljenja.

Radi se odjedanput 3–4 puta više puta u toku dana. 0sobe sa visokim krvnim pritiskom, treba da obazrivo rade vežbu .

  1. Lizanje meda sa tanjira – od ogromne je koristi za brže lečenje grla i čišćenje krajnika. Veliki tanjir se namaže po celoj površini tankim slojem meda, koji se zatim poliže. Značajno poboljšava protok krvi ka grlu , a uz to u delovanje se uključuje lekovito, lokalno i opšte dejstvo meda. Veoma moćan metod koji treba sprovoditi više puta dnevno.
  2. Uzimanje mešavine soka limuna i meda (pola – pola), više puta dnevno.

Komentari (0)