1611675010Metafizika astrologije - Ivan Antic.png
Novo!

Ivan Antić: Metafizika astrologije

Šifra: A222337

  • Autor: Ivan Antić
  • Izdavač: Aruna
  • Žanr: Astrologija
  • Format: 145 x 210
  • Povez: broširan
  • Pismo: Latinica
  • Broj strana: 78
  • ISBN: 978-86-6052-012-0
  • Godina izdanja: oktobar 2020.
  • Težina: 100.00 g
430,00 RSD

Prelistajte odlomak iz knjige


Za razliku od većine knjiga o astrologiji, ova nema za cilj da se bavi osnovnim principima neophodnim u tumačenju horoskopa. Takvih knjiga, dobrih i loših, ima dovoljno. Ovde će biti reči o tome zašto astrologija uopšte deluje i kako su nastali njeni osnovni principi. Takođe, na koji se način prostorvreme kosmosa uobličava u nama (ne)poznato postojanje, u planete, sâm život i sudbinu.

Da bismo se približili ovoj viziji koja objedinjuje mikro i makrokosmos, koliko je to u našoj moći, koristićemo se izvesnim dostignućima teorijske fizike. Astrologija je od davnina poznata kao kraljica svih nauka. Njen zodijački krug je kao vir u koji se ulivaju sva iskustva postojanja. Nećemo ih nabrajati, već ćemo se usredsrediti samo na neka najnovija, uz naglasak na iskustvo ličnog viđenja. Osnovne teorije fizikalne realnosti kojih ćemo se ovde doticati prilikom razjašnjavanja suštine astroloških uticaja a koje se nadopunjuju, su teorija o hologramskom univerzumu i teorija Jačeg antropičkog principa. One tvrde da univerzum, ovakav kakav jeste, postoji zbog uobličavanja svesnog subjekta, odnosno nas samih. Moja je spoznaja da astrologija pokazuje sve detalje tog uobličavanja, i to za svaku individuu ponaosob. Stoga, naglasak na ličnom iskustvu ne treba da deluje zabrinjavajuće već podsticajno, jer se samo iz takve perspektive može sagledati smisao astrologije. Budući da ona detaljno prikazuje kako se iz prirodne celine formira ličnost, njena se svrsishodnost ne može drugačije izraziti nego kao lično iskustvo.

Kriterijum osvešćenja i samospoznaje biće jedino merilo prilikom iznošenja svih objektivnih činjenica koje sadrži astrologija. Drugim rečima, budući da objektivni svet stvara i kroz celokupna iskustva usavršava svesnog subjekta, da celina univerzuma spoznaje sebe kroz prosvetljenog subjekta, i da je njegova celovita ličnost oličenje smisla postojanja svega, subjekat koji ovo piše neće iznositi ništa svoje, lično, već će samo dozvoliti da celina, kroz njegove ograničene moći izražavanja, izrazi samu sebe.


Komentari (0)

Preporučujemo

https://aruna.rs/1610805648Ivan Antić - Mesec - magnet za dušu.jpg
Novo!

Ivan Antić: Mesec, magnet za dušu


380,00 RSD
https://aruna.rs/1610806018Ivan Antić-Podsetnik za dušu.jpg
Novo!

Ivan Antić: Podsetnik za dušu


850,00 RSD

Ivan Antić: Sve je savršeno


850,00 RSD
https://aruna.rs/1610805838Ivan Antić - Proces ostvarenja.jpg
Novo!

Ivan Antić: Proces ostvarenja


380,00 RSD

Ivan Antić: Fizika svesti


850,00 RSD