Mirisi Istoka

Šifra: 028S

6.380,00 RSD
Suptilne nijanse senki, nežni i glatki prelazi, rasplinutost linija - sve je ovo tako svojstveno kulturi južnih naroda i odražava se na slici "Mirisi Istoka". Izbor kompozicije, kombinacija boja, pa čak i samih predmeta u ovoj mrtvoj prirodi nije slučajan. Pre svega, autor naglašava težnju kompozicije da stremi naviše, na važnost da težimo od materijalnog ka nebeskom. Tako autor otkriva svoje viđenje sveta, gde duhovno prevladava nad telesnim.

Kolorit slike - nijanse žute - oličenje su radosti i sunca, kao da je vrelina sparnog dana bacila boju na ovo platno. Toplina koja izbija iz slike u posmatraču stvara osećaj prijatnosti, topline doma i posebne ushićenosti.

Prikazani predmeti: vaza sa hrizantemama i bokal, simbolizuju bogatstvo (hrizantema) i ljubavi (vrč). Slika pruža estetski užitak i žeđ za orijentalnom bajkom, bajkom koju sami možemo da oživimo.
Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)