Orhideja (platno)

Šifra: 034S

14.000,00 RSD
ZA UVEĆANJE ŽIVOTNE ENERGIJE

Filozofska razmišljanja o prirodi ljubavi navela su autora na pokušaj da ovaj motiv otkrije kroz sliku južnog tropskog cveta - orhideje. Kompozicija slike „Orhideja“ je rešena jednodimenzionalno, jer bi pokušaj da se sve predstavi na naturalistički volumetrijsko-prostorni način, privukao samo lepotu same slike, ali ne i lepotu skrivenih figurativnih značenja.

Poput simbolista ruske avangarde, autor nastoji da minimalnim sredstvima prenese osobine cveta, ali istovremeno da s tim pokaže njegov karakter i karakteristične osobine - njegovu krhkost, egzotičnu lepotu, senzitivnost. Svi ovi opisi orhideje su slični aspektima čovekove ljubavi, u kojoj ima mesta i za strast, nežnost i krhkost.

Pored toga, orhideja je veoma kapriciozan cvet, cvet s karakterom, ali koji zahvalno cveta kada mu se pruži pažnja. Koliko to liči na našu ljubav... Slika "Orhideja" nas primorava da obratimo pažnju na svoje bližnje, okolinu, pokazujući im dobro raspoloženje, topla osećanja.

Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)