Istočnjačka mrtva priroda (platno)

Šifra: 038S

14.000,00 RSD

ZA HARMONIJU U KUĆI

Kompozicija slike „Istočnjačka mrtva priroda“, na kojoj su prikazani graciozni vrčevi izduženih grlića, činija, bokal i trbušast lonac, kao da nas prenosi u kuću bogatog kalifa, koji želi da ugodi gostima i da ih iznenadi, postavi sva najskuplja jela na sto. Ali spoljašnji lepi oblici bokala mogu da sakrivaju i životvorni gutljaj vina, isto kao i običnu vodu, ili budu čak potpuno prazni.

U ovom radu slikar naglašava da se iza lepog izgleda ne kriju uvek lepe misli i osećanja. Posude prikazane na slici kriju svoje tajne od posmatrača i te tajne treba otkriti. Uzdržan kolorit i ozbiljnost gracioznih linija samo dodaju čar ovom delu. Poput najboljih majstora krajem 19. veka, u želji da odrazi složenost teksture i igru koloritnih odsjaja, S.N. Lazarev ostaje veran svom osnovnom konceptu – iza spoljašnje forme, posmatrač treba da pronađe skriveni smisao. 


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)