Meditacija

Šifra: 047S

7.080,00 RSD

Prostor slike, njena dubina i beskonačnost, vešto su naglašeni motivom čoveka koji meditira. Njegovi zemaljski poslovi su kao kamena građevina na kojoj sedi. Njegove misli su poput svetlosti, efemerne pare koja se podiže do nebesa.

Tišina i spokoj. Želeli bismo da nateramo sebe da nepomično sedimo, zaustavimo sve vezanosti za vrevu, da u mislima i osećanjima uzletimo do bezgraničnog.

Kako suptilno autor suprotstavlja beskonačnost neba sa ograničenošću kamenih gromada. Kako teško izgledaju geometrijski oblici arhitekture na pozadini svetlog, razmrljanog neba. Kontrast oblika, boja, emocionalnih senzacija, pruža gledaocu neophodno raspoloženje za kontemplaciju nad svojim unutrašnjim svetom i procenjivanje stanja u kome se nalazi. 


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)