7.080,00 RSD

U svetskoj umetničkoj kulturi, simbol morske školjke je uvek bio asocijacija ne nešto nepoznato, tajnovito, skriveno iza „vrata“. U staroj Grčkoj se ovaj simbol koristio da bi predstavio žensku suštinu, personifikaciju boginje ljubavi Afrodite. U toku renesanse, Sandro Botičeli je koristio simbol školjke da bi dočarao rađanje ljubavi, nežnosti i večne mladosti. Isto tako, na slici S.N. Lazareva, nežne nijanse ružičaste i plave boje upućuju nas na te inicijalno ugrađene simboličke slike. Ovde nema mesta grubim geometrijskim oblicima, svedocima racionalnosti čovekovo razmišljanja. Kompozicija daje samo meke linije, poput talasa, koje umiruju i omogućavaju smireno kontemplativno stanje.


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)