Online radionica "Kad nam bližnji zaklanjanju Boga" po metodi S.N. Lazareva - 29.3.2020. - 21.03.2020

 

 

Dragi prijatelji, obaveštavamo vas o organizaciji online radionice pod nazivom "Kad nam bližnji zaklanjanju Boga", po metodi i odobrenju S.N. Lazareva. Vodiće je najbolji poznavalac sistema S.N. Lazareva - Dragan Lončar. Radionica će se održati 29.3.2020. s početkom u 11:00 i traje ukupno 120 minuta.

 

Cena ulaznice je 1500 dinara, broj mesta je (vrlo) ograničen, a možete je obezbediti na sledećem linku:

https://www.onlajn-prakse.aruna.rs/etar-sr/

Praktični rad protiče kroz tri etape: teorijski deo, grupna praksa po metodi S.N. Lazareva i interaktivna komunikacija, odnosno odgovori na pitanja učesnika (posredstvom chat aplikacije).

Opis prakse: Svi u životu težimo da budemo srećni, a sreća koju osećamo u zemaljskoj ljubavi je naše najveće iskušenje i zato od nje najlakše postajemo zavisni. Malo šta u životu ima snagu da nas potpuno uništi kao trenuci kada nas povrede i izdaju oni do kojih nam je najviše stalo. U našoj porodici, među bližnjima, mi polažemo svoj prvi ispit duhovnog života.

Hristos je rekao da će neprijatelji čoveku postati njegovi bližnji i da ni ljubav prema roditeljima ili rođenoj deci ne treba da nadjača ljubav prema Bogu (Mt 10:36-37).

Po S.N. Lazarevu, vezanost za ljude koje volimo je primarni mehanizam koji nas čini najdublje nesrećnim, nezadovoljnim i najčešće uzrokuje raspad porodice. Čak i najsvetije zemaljske vrednosti – porodica i deca - mogu čoveka da udalje od Boga. Jer, onaj ko okrene leđa Bogu, i umesto Njega na pijedestal postavi bližnjeg, raspašće se sve ono čemu se klanjao, biće povređen i na njega će se obrušiti izdaje, preljube, bolesti, sudbinski krah. I to s ciljem njegovog spasenja. Kako to? Odgovore na sva ova pitanja, situacije i dileme ćemo saznati u ovoj radionici.

Sistem S. N. Lazareva tvrdi: sve dok nam je Bog svrha i smisao života a stremljenje ka Njemu najviši cilj, mi iz tog cilja crpimo ljubav, osećamo sreću i istinsku harmoniju. Ali ako se okrenemo od Boga i bezumno se vezujemo za svoje bližnje, od njih krademo energiju i ubijamo ih svojom vezanošću. Vezanost može biti opasnija od mržnje jer neprimetno ubija i nas i objekat vezanosti. Poklonjenje nam uništava dušu, a čovek može biti spreman da ubije sebe ili drugog zbog ljubomore ili nepravde. Tad, da bi se spasila, voljena osoba nam nanosi bol, ponižava nas, čini preljubu i udaljava se od nas. Mi mislimo da je ona kriva, da smo mi nedužni. Pitamo se zašto nam je dato da kroz tako nešto moramo da prođemo, a iskreno smo „voleli“, bili odani, predani, dali bismo i život za nju?

Takođe ćemo dobiti odgovore i na druga brojna pitanja:

- Kako da znamo da li zaista nekoga volimo ili smo samo vezani za njega?
- Kako da spoznamo uzroke koji su doveli do vezanosti i otklonimo prepreke?
- Kako izbeći zamku vezanosti za bližnje?
- Šta uzrokuje strah od gubitka voljene osobe?
- Kako se rešiti zavisnosti koja rađa agresiju u duši i dovodi do bolesti, gubitaka i nesreće?
- Kako sačuvati svoje bližnje od sopstvenog nesvesnog vampirizma i uživati u zemaljskoj sreći, porodičnoj i partnerskoj?
- Šta u praksi znači Prva od Dve glavne zapovesti: voli Boga iznad svakoga i svega, svom svojom dušom i srcem, svom svojom misli i snagom?
- Kako prevare partnera, izdaje, svađe i patnja mogu biti lek za našu dušu?
- Kako vezanost za voljenu osobu podsvesno proizvodi ogromnu ljubomoru, uvredljivost i kakav uticaj to može da ima na decu?
- Kako da naučimo da ljubav postavimo na prvo mesto, a nagone na drugo?
- Šta da preduzmemo kad shvatimo da partner degradira?
- Šta znači tvrdnja S. N. Lazareva da nesrećna ljubav ne postoji a kako razumeti da je ljubav jedini neophodan uslov za sreću?
- U čemu je prednost originalne metode Lazareva u samopreispitivanju, otkrivanju i otklanjanju uzroka zavisnosti od odnosa sa svojim bližnjima?
- Koji alati su nam dostupni i kako da ovladamo efikasnom tehnikom rada na sebi?

Preimućstvo grupne radionice mnogostruko se uvećava u njenom praktičnom delu kada svi učesnici istovremeno rade na rešavanju određenih problema.

Time dolazi do rezonance svih pojedinačnih polja, pri tom na visokoj vibraciji, a tako formirano grupno polje pojačava snagu i efekat rada na sebi.

Snimak prakse neće biti u prodaji. Učesnici snimak mogu da pogledaju na stranici prenosa tokom narednih deset dana. Učešće je moguće iz bilo koje tačke sveta!

Pridružite nam se 29. marta u 11:00!