467_0.jpg
Made
in
Russia

Čašica za vakuumnu masažu očiju i ispiranje oka

Postavite pitanje

590,00 RSD
Čašica za vakuumnu masažu očiju i ispiranje oka

Dimenzije čašice: 55 x 35 x 45 mm. Težina: oko 20 gr.
Čašica je izrađena od ekološki čistog medicinskog silikona.

Primena:

1.  Ispiranje očiju u slučaju izloženosti prašnjavim uslovima života i rada. Za osobe koje vrše poslove varenja, dugo borave u toplim prostorijama ili na moru (osetljivost očiju na slanu morsku vodu).
2. Ispiranje očiju pri lečenju glaukome, raznih oblika keratitisa (zapaljenje rožnjače), hroničnog uveitisa (upala ovojnice), iridociklitisa (upala irisa, tj. dužice), konjunktivitisa i gnojnih procesa rožnjače.
3. Za vakuumnu masažu s ciljem poboljšanja očne hemodinamike, cirkulacije.

Redosled sprovođenja procedure ispiranja očiju:

1. Napunite čašicu rastvorom za ispiranje očiju (kapacitet čašice je 20 ml) do gornje granične linije označene na čašici (slika 1.).
2. Uzmite čašicu rukom za dno (osnovu), držeći je između palca i srednjeg prsta tako da kažiprstom možete nesmetano da vršite pritisak na dno čašice (slika 2.)
3. Priljubite čašicu uz kapak otvorenog oka, tako da kapak bude potopljen u rastvor.
4. Blagim pritiscima kažiprsta na dno čašice podižite nivo tečnosti u čašici što će omogućiti da se kvalitetnije obavi procedura (slika 3.)

Procedura vakuumne masaže:
Vakuumna masaža se sprovodi uz lekarsko odobrenje i pod nadzorom lekara.
Za vakuumnu masažu oka, potrebno je čvrsto priljubiti praznu čašicu uz zatvoren očni kapak i periodičnim pritiscima prsta po dna čašice, sprovoditi masažu u trajanju od 1 do 3 minuta.

Održavanje
      Dezinfekcija čašice u kućnim uslovima se obavlja tako što se čašica dva puta protrlja platnenom krpom (ili gazom) koja je namočena u 3% rastvor hidrogena kome je dodato 0,5% sredstva za pranje posuđa. Nakon toga je treba isprati u sterilisanoj vodi.
      Sterilizacija čašice u bolničkim uslovima sprovodi se potapanjem čašice u rastvor 6% hidrogena. U prostoriji treba da bude minimalno 18 stepeni. Nakon toga čašicu treba isprati sterilisanom vodom.
      Nakon završetka procedure, čašicu treba oprati pod mlazom vode s tečnošću za pranje posuđa, osušiti je krpom i čuvati u ambalaži ili plastičnoj kesi.
      Čašicu treba čuvati na suvom mestu, zaštićenom od sunca, udaljenom od izvora toplote.
      Ako se čuva u uslovima nižim od 10 stepeni, pre sprovođenja procedure čašicu treba držati na sobnoj temperaturi u trajanju od 2 sata ili se može 20 minuta potopiti u toplu vodu (40-50 stepeni).

Upozorenje!

      Nije dozvoljeno stvarati vakuum u čašici stiskanjem same čašice.
      Intenzitet masaže se reguliše u odnosu na to kako se oseća pacijent. Masaža ne sme da izaziva bol i druge neprijatne osećaje.


Komentari (0)

© 2021 Aruna. Sva prava zadržana.

Web development: Zea Stim R&D