Onlajn grupna praksa S.N. Lazareva "Kako prevazići depresiju, malodušnost, beznađe i apatiju (uninije)" - 25. jul 2020. 10:00 AM - 16.07.2020

Onlajn grupna praksa S.N. Lazareva

"Kako prevazići depresiju, malodušnost, beznađe i apatiju (uninije)"

25. jul 2020. 10:00 AM

Datum održavanja: 25. jul 2020. - 10:00 AM (subota)
Vreme početka: 10:00 AM (po srednje evropskom vremenu, tj. Beograd)
Trajanje prakse: 60 minuta
Prevod: titlovi na srpskom jeziku (latinica)
Dostupnost: Praksa je nakon održavanja dostupna na serveru još 10 dana, tj. do 4. 8. 2020. - 13:00 h (pristup preko ulaznice).

 

Osećaj beznađa se pojavljuje kad gubimo cilj i ne vidimo pred sobom budućnost onakvu kakvu bismo želeli. Kad ne verujemo u sebe ili u druge ljude. Kad ne vidimo mogućnost da ostvarimo svoje želje. Kad ne možemo da prihvatimo gubitak.

Uninije je duboko nezadovoljstvo sobom, sudbinom i svetom koji nas okružuje.

Npr. čovek je želeo da nešto dobije od sudbine i budućnosti, ali njegovi snovi i nade su se srušili. On više ne voli ni svoju budućnost, ni svoj život, niti sebe.

Dugotrajno i snažno uninije prolazi u podsvest i pretvara se u moćan program samouništenja.

Da bismo iskoračili iz ovog stanja, pre svega treba da ne zaboravljamo da je najvažniji čovekov cilj - unutrašnja težnja ka Bogu, razvoj i jedinstvo s Tvorcem. Bog je večan, i taj cilj je nemoguće izgubiti. To znači da ćemo preživeti u svim okolnostima.
Kao drugo, potrebno je da naučimo da na unutrašnjem planu ispravno sagledamo svaku situaciju i shvatimo zašto je ona bila potrebna. Svaki zadatak ima rešenje. I svaki problem i problem mogu biti prilika za prelazak na novi nivo.

Pravoslavlje smatra uninije jednim od najvećih grehova. Prepodobni Serafim Sarovski je govorio: “Nema ništa gore od greha, i nema ništa užasnije i pogubnije od duha uninija”, dok sveti Jovan Zlatoust kaže: “Uninije i neprestana nespokojstva mogu da skruše duševnu snagu i dovedu dušu do krajnje iznemoglosti”.

Pomoću ove prakse moći ćete da promenite svoju doživljaj životnih teškoća, naučite kako da se lakše distancirate od problema i da se iznutra opustite, osetite priliv energije i smer u kome želite dalje da se krećete, radost, dobrodušnost i želju da rešite sve probleme koje je život postavio pred vas. Da osetite ljubav i veru u sebe i svoju sudbinu.

Pridružite nam se 25. jula u 10:00! 

 

Novina za učesnike iz SLOVENIJE:

Po prvi put, za praksu S.N. Lazareva će biti obezbeđen prevod i na slovenački jezik (titlovi)! Molimo da prilikom kupovine ulaznice (karticom / PayPal) u napomeni napišete da želite ulaznicu za slovenački kanal. Ili nam informaciju dostavite na email: lazarevsrbija@gmail.com. Takođe, oni koji su već kupili ulaznicu za praksu na srpskom jeziku, a žele da prate na slovenačkom, mogu da nam se jave na email: lazarevsrbija@gmail.com da bismo im zamenili ulaznicu (na raspolaganju su od 19. jula).